https://haptotherapiebeuningen.nl/wp-content/uploads/2018/12/png11.png

Haptotherapie

Haptotherapie is een therapie met als uitgangspunten voelen en
ervaren. Daar waar problemen ontstaan tussen voelen, denken
en handelen biedt Haptotherapie ondersteuning en begeleiding.

Wat is haptotherapie?

Haptotherapie is een therapie met als uitgangspunten voelen en ervaren. Voelen en ervaren hoe je omgaat met jezelf in relatie tot anderen. Haptotherapie gaat over wat goed voelt en wat niet. Over wat je wilt en daar naar kunnen handelen. Je leert weer meer in contact te komen met je gevoel en je bewust te worden van de dieper in het lichaam opgeslagen gevoelens en emoties. Daar waar problemen ontstaan tussen voelen, denken en handelen biedt Haptotherapie richting in ondersteuning en begeleiding. Als je in staat bent om goed met je gevoel om te gaan, ben je beter opgewassen tegen allerlei ongemakken die het leven voor je in petto heeft. Hoe lekkerder je in je vel zit, des te makkelijker kun je leven zoals je dat wilt.

Werkwijze

Tijdens een uitgebreide intake proberen we samen je hulpvraag zo duidelijk mogelijk te krijgen. Aan de hand van gesprekken, ervaringsoefeningen en aanraking wordt aan 'den lijve' voelbaar wat er speelt. Je wordt geconfronteerd met wat je voelt en hoe je daar mee omgaat. Op die manier levert Haptotherapie een bijdrage aan de bewustwording van je gevoelsleven. Het doel is dat denken, voelen en handelen (weer) met elkaar in evenwicht komen. Je krijgt inzicht in de wijze waarop je met jezelf omgaat in relatie tot je klacht(en) en je krijgt mogelijkheden aangereikt om op een ander manier hier mee om te gaan. Hierdoor word je
veerkracht groter, zodat je weer vitaler en sterker in het leven kunt staan. Het aantal begeleidingen is per persoon verschillend en afhankelijk van je behoefte en je ontwikkelingsproces. Dit bepalen we in onderling overleg.

Bekijk onze andere specialisaties

Relatieproblemen

Van afstand en onbegrip
voor elkaar naar verbinding
en nabijheid.

 

Zwangerschap
begeleiding

Voor een veilige
hechting met elkaar
en jullie ongeboren
kindje, zowel pre- als
ook postnataal

 

https://haptotherapiebeuningen.nl/wp-content/uploads/2018/12/png13.png