Haptonomische
zwangerschaps begeleiding

Voor een veilige hechting met elkaar en jullie ongeboren kindje, zowel pre- als ook postnataal.

https://haptotherapiebeuningen.nl/wp-content/uploads/2018/12/hapto-zwangerschap-bovenste-afbeelding-01.png

Waarom haptonomische zwangerschaps begeleiding

Bij haptonomische zwangerschapsbegeleiding gaat het om de gezamenlijke beleving als partners van de zwangerschap. Het contact maken met het ongeboren kindje en het vertrouwen leren krijgen in het eigen lichaam en de mogelijkheden hiervan ter voorbereiding op de bevalling. Ook het vertrouwen in en naar elkaar speelt een belangrijke rol.

Wanneer en hoe vaak?

Het aantal begeleidingen tijdens de zwangerschap hangt af van jouw persoonlijke wensen en situatie. De begeleiding begint meestal rond de 20ste week van de zwangerschap. Gemiddeld komen mensen zo'n 5 tot 7 keer. Naar behoefte kan dit natuurlijk ook vaker zijn.

Wat mag je verwachten tijdens de zwangerschapsbegeleiding?

Tijdens de begeleiding wordt veel aandacht besteed aan het belang van een goede hechting met jullie kindje. Een veilige hechting is namelijk een belangrijke basis om het leven in te gaan. Als voorbereiding op de bevalling leer je o.a. om vanuit je gevoel de weeën op te vangen en leer je om gaan met pijn zonder je schrap te zetten.

Begeleiding na de zwangerschap

Ook wanneer er behoefte is aan begeleiding na je zwangerschap, b.v. na een traumatische bevalling, bij verlies van het kindje en/of de verwerking bij ziekte of handicap. Maar ook bij angst en onzekerheid aangaande het ouderschap of bij het zoeken met elkaar naar een nieuwe eenheid biedt Haptonomische Zwangerschapsbegeleiding mogelijkheden. Indien gewenst kan er in overleg ook in de thuissituatie gewerkt worden.

https://haptotherapiebeuningen.nl/wp-content/uploads/2018/12/png1.png